c450d czy c1000d - Jaki aparat, obiektyw, sprzęt kupić? - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

gontar10  : (17 maj 2012 - 13:03) http://www.forumphot...296#entry265296 jakbyscie mogli jeszcze zobaczyc :)
JaFi  : (17 maj 2012 - 07:59) Kupię Canona 550d
wercio  : (17 maj 2012 - 05:57) Odpisałem o tym kompakcie.
gontar10  : (17 maj 2012 - 05:02) http://www.forumphot...ympus-sp-510uz/ prosilbym o pomoc :)
Rozszerz pole shoutboxa

c450d czy c1000d

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   coveredinskin 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 19 lipiec 2010 - 13:53

no, to dziś, po tylu dobrych radach jestem w jeszcze większej kropce, niż wcześniej.
@Marcolini - poszperałam trochę, żeby poszukać jakiś informacji o 40d i strasznie dużo użytkowników psioczy na ostrość przy początkowym pstrykaniu, jeśli wierzyć na słowo 75% opinii, jakie zdążyłam pochłonąć to bez serwisu się podobno nie da.. d90 polecał mi wcześniej wspomniany kumpel ale to raczej nie na moje zdolności finansowe.
@marex - nie ukrywam, że mam mały mętlik w głowie, jak na razie krążę wokół 500d i 450d, ale myślę, że jeśli nie szarpnie to zbytnio mojego budżetu to zdecyduję się na 500. muszę się przejechać do media z jakimś uosobieniem rozsądku i doświadczenia bo jak to u kobiet - ciężko będzie z poważną decyzją :P
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   coveredinskin 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 19 lipiec 2010 - 13:59

Grimes napisał:

Ja wczoraj rozmawiałem już z drugim fotografem pracującym na Canonie i to na najwyższej półce. Robi około 180 imprez rocznie i jakby miał od nowa składać system, to tylko na Nikona. Ogólnie strasznie narzekał na 5Dmk2 i zdecydowanie brałby D700.
No ale wracając do tematu. Za 2500 można mieć Nikona D5000, Canona 450 D z dwoma szkłami lub Canona 1000D z dwoma szkłami i na jakąś lampę styknie.
Jeśli chodzi o Canona 1000D to taki troszkę tandetny w wykonaniu i jest znacznie okrojony na przykład w skokach ISO, ale ogólnie zdjęcia da się tym robić.

ah, no i jeszcze nieszczęsny nikon d5000. mój znajomy sprzedawał go ostatnio za 2200 bodajże, nowy był, tyle, że dość późno się obudziłam. d5000, 450d, 500d, olaboga. przydałaby się jakaś intuicyjna ośmiornica do dyspozycji..

proszę o wybaczenie z małym spamem za post po poście, mogłam edytować tamten, ale mądry Polak po szkodzie. :P
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcolini 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 6310
  • LokalizacjaKatowice
  • SprzętCanon / Nikon

Napisano 19 lipiec 2010 - 14:07

coveredinskin napisał:

strasznie dużo użytkowników psioczy na ostrość przy początkowym pstrykaniu, jeśli wierzyć na słowo 75% opinii, jakie zdążyłam pochłonąć to bez serwisu się podobno nie da..

Jak kupujesz uzywane, to okres poczatkowego pstrykania ma juz za soba - wg mnie oczywiscie.
Pomijajac fakt sprawdzenia przed kupnem. Popytaj tu na forum, wielu ma 40d. Ja nie slyszalem o czyms takim.

coveredinskin napisał:

ale mądry Polak po szkodzie. :P

Byle nie bylo jak w bajkach Krasickiego :D
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2