Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Finepix s1800
Napisano 13 lipiec 2010 - 21:58
Mam problem i potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Mój Fujifilm finepix s1800 w jaśniejszych miejscach robi zamiast białego kolor fioletowy. wrzucę przykładową fotkę.
http://i25.tinypic.com/140vm7a.jpg
Potrafię usunąć ten efekt w Photoshopie, ale usuwanie takiego czegoś z 500 zdjęć nie jest przyjemnym zajęciem. Dodam, że dopiero zacząłem robić zdjęcia i nie bardzo się znam. Wim co to ISO, makro, jak trzymać aparat, orientuje się w naświetlaniu, ale nie wiem jak ustawić aparat tak, aby nie robił jaśniejszych miejsc fioletowych. Nie posiadam instrukcji obsługi, a jedyna jaką znalazłem w internecie to 160 stron po angielsku.
Proszę o pomoc, z góry dziękuję
Napisano 13 lipiec 2010 - 22:01
Nie wiem czy to kwestia ustawień czy tez awaria sprzętu.
Napisano 19 lipiec 2010 - 06:27
Napisano 20 lipiec 2010 - 20:40
Jeżeli ktoś wie, jak w tym modelu ustawić szybkość migawki to byłbym wdzięczny
Podobne tematy
| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Fujifilm FinePix S1600
co o nim myślicie ? |
Jaki aparat, obiektyw, sprzęt kupić? |
vanilla
|
|
|
|
FUJIFILM FinePix S5600
|
Sprzęt Fotograficzny |
gabrys128
|
|
|
|
CO WYBRAĆ?
Nikon CoolPix L120 czy Fuji Film FinePix S4000 |
nadna
|
|
|
|
FUJIFILM finepix S6500 - prosba o infoo
|
Sprzęt Fotograficzny |
damiancore
|
|
|
|
Canon PowerShot SX260 vs. Fujifilm FinePix F770 EXR
|
jasiekb
|
|
|
Nie wiesz jaki kupić aparat, lustrzankę, sprzęt fotograficzny, aparat na komunię czy na gwiazdkę? Dyskutujemy i pomagamy w wyborze, opisujemy aparaty cyfrowe, lustrzanki i kompakty, nowoczesne i kolekcjonerskie. I to nie tylko tak popularnych firm, jak Canon, Nikon, Pentax, Sony czy Panasonic W dziale giełda fotograficzna znajdziesz oferty kupna i sprzedaży sprzętu fotograficznego, wystartowania w konkursie fotograficznym. Fotograficzne forum dyskusyjne to miejsce dla wszystkich wielbicieli fotografii

Pomoc

:-)